© Copyright 2015

over calcio – eck


Calcio Italia = Emozione

Italië en voetbal (Calcio) gaan al jaren hand in hand. Wie kent niet de geweldige Italiaanse voetbalclubs AC Milan, Roma en vele anderen die al decennia bij de Europese top horen?  Of het Italiaanse Nationale Elftal La Squadra Azzurra, bekend om hun Europese Kampioenschap en 4-voudig Wereldkampioenschap!

Italianen staan bekend om hun emotie, hun temperament en hun feilloze gevoel voor stijl, mode en kwaliteit! La Squadra Azzurra is al vele jaren verkozen tot best geklede elftal, altijd strak in pak en strak in het tenue. Met gave details en hun grote trots de Italiaanse driekleur oftwel Tricolori (Groen, Wit en Rood)

www.pinterest.com

Stijl is niet afhankelijk van kleur, goedkope producties en mode, maar stijl straal je uit door kwaliteit te leveren en eenvoudig te zijn  met een superieure pasvorm. Dat is waarom Calcio Italia is opgericht en ook de manier waarop we inmiddels al meer dan 22 jaar voetbalschoenen maken!

 

hamrin-hamburg-68Calcio Italia wat letterlijk vertaald “Voetbal Italië” betekend is ontstaan uit al deze Italiaanse kwaliteiten. Design, stijl, pasvorm, comfort, functionaliteit en temperament zijn allemaal verwerkt in de handgemaakte voetbalschoenen van Calcio Italia. Vanaf de oprichting van het merk in 1992, zijn de schoenen in Italië gemaakt met veel liefde, passie en vakmanschap.

Calcio Italia is in 1992 geboren uit een idee van Walter van de Belt. Hij was ondernemer in de sport met zijn eigen sportzaak en hij zag de grote merken wat steekjes laten vallen, dus hij dacht een eigen schoenenmerk zou wel erg mooi zijn. Het is toen natuurlijk allemaal begonnen met het zoeken naar de juiste fabriek voor de productie, het ontwerpen van schoenen en het laten maken van samples. Al vanaf dag 1 werd er in een Italiaanse fabriek een perfecte handelspartner gevonden en dat inmiddels al 22 jaar.

In eerste instantie bestond de collectie uit 1 model, maar vanaf dat eerste model stond de pasvorm en een wat bredere leest al  in de regio bekend. In het begin werden de schoenen alleen verkocht in de Walter van de Belts Sportshop in Apeldoorn, maar er ontstond meer en meer vraag waardoor ook andere winkels de schoenen gingen verkopen.

Al snel ontstond er ook vraag naar een zaalvoetbalschoen, een turfschoen en wat specialere modellen. Het merk groeide langzaam maar zeker uit tot het nummer 3 of 4 merk in de meeste sportzaken op het gebied van voetbal.

Hierdoor ontstond er ook de mogelijkheid om teamwear te laten maken. In de jaren 90 van de vorige eeuw was er dus al snel een gehele lijn teamkleding ontwikkeld en liepen in de regio Apeldoorn een  groot aantal verenigingen volledig in de kleding van Calcio Italia. Geweldig om deze foto’s en kleding nu terug te zien aangezien het een tijd was van felle kleuren, gekke prints en een hele andere pasvorm.

5d29a3062ae11e310531ac10f352fefa

Door de opkomst van teamwear uit landen zoals China en Vietnam was het niet meer haalbaar om hierin mee te gaan voor een merk als Calcio Italia en is dit langzaam afgezwakt. De schoenen bleven echter bestaan en het aantal winkels groeide. Inmiddels kent Calcio Italia meer dan 200 verkooppunten door heel Nederland. Dit zijn vooral voetbalspeciaalzaken, die je hier kunt vinden.

Spelers die op Calcio Italia lopen of gelopen hebben willen bijna nooit meer wat anders. De schoen zit al snel als gegoten en voelt als een leren pantoffel om de voet. Door het gebruik van leer gaat de schoen ook helemaal naar je voet staan en gaat hij alleen maar lekkerder zitten. Kwaliteit en vakmanschap staan nog steeds enorm hoog in het vaandel en dat is ook waarop Calcio Italia zich onderscheid van de grote merken.

Ben jij ook een fan van Calcio Italia?! Meld je aan bij de Calcio Italia facebookpagina en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en handige tips rondom het merk!